Easiest Way to Cook Yummy Air Sirap Bandung Markisa

Air Sirap Bandung Markisa. Original air sirap bandung hanya memerlukan sirap ros yang bergula dan susu cair (atau evaporated. Bandung, sirap bandung, or air bandung is a drink popular in Southeast Asia and Indian subcontinent, notably in India, Malaysia, Singapore and Brunei. It consists of evaporated milk or condensed milk flavoured with rose syrup (rose cordial), giving it a pink colour.

Air Sirap Bandung Markisa Ia boleh jadikan bisnes air balang (<<<Klik) yang cukup istimewa jika di tambah dengan bahan-bahan lain seperti biji selasih, cincau dan lain-lain. Untuk susu cair, saya sarankan anda guna susu. Rasa nyaman dengan minuman sirap bandung soda yang nampak mudah tapi kalau tidak kena caranya boleh lain jadinya. You can cook Air Sirap Bandung Markisa using 4 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Air Sirap Bandung Markisa

  1. Prepare 1 of sudu Sirap ros.
  2. You need 1 of biji markisa.
  3. Prepare 1-2 of sudu susu pekat.
  4. It's of Ais ketul.

Selepas itu masukkan air aiskrim soda, esen vanila dan sedikit garam. Kemudian masukkan satu tin susu cair. Perlu mengacau segera susu pada ketika ini kerana tidak. Sejak lama terkurung dekat rumah ni kekadang rasa teringin nak minum air sedap-sedap kan?

Air Sirap Bandung Markisa instructions

  1. Bancuhkan air sirap didalam gelas, kemudian masukkan 1-2 sudu susu pekat mengikut citarasa kemanisan. Belah buah markisa dan keluarkan biji yang di dalam buah tersebut.
  2. Masukkan air sirap bandung ke dalam gelas, masukkan buah markisa dan ais ketul. Sedia untuk diminum..

Mana peminat sirap bandung soda bolehlah cuba buat sendiri. Simple je guna resepi ni… Ada yang risau kalau buat sirap bandung campur soda. Selalunya air sirap antara menu popular setiap kali hari raya. Tapi, apa kata kita ubah sedikit air sirap anda itu. Mana tahu kalau kita hidang air sirap Tapi resipi yang nak dikongsikan kali ini bukan sirap bandung biasa je.

Catat Ulasan

0 Ulasan