Roti Pisang Bakar.
You can cook Roti Pisang Bakar using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Roti Pisang Bakar
- You need of biji pisang berangan.
- You need of biji roti bun panjang(sosej) atau 4 keping roti sandwich.
- Prepare of sudu besar mentega.
- You need of sudu gula perang/gula biasa.
Roti Pisang Bakar step by step
- Sediakan bahan-bahan yang diperlukan.
- Ambik roti potong 2 tapi tak putus. Guna roti sandwich pun boleh Sapu mentega pada roti..
- Tabur gula perang atas mentega (gula pasir pun boleh) sebab kat rumah tak ada gula pasir..
- Pisang dipotong bulat-bulat susun atas roti. Sapu sedikit mentega atas pisang..
- Tabur gula atas mentega dan pisang. Masukkan dalam air fryer selama 5-10 minit (suhu 170) bergantung kepada air fryer masing-masing..
- Jika ingin lebih garing, biarkan lama sedikit. Siap dan sedap dimakan panas-panas😋😋😋.
0 Ulasan