Roti kastard. Kemudian masukkan roti yang telah dicarik kasar berselang seli dengan kismis. Puding Roti Berkuah Kastard ~ pasti menyelerakan anda semua. Masukkan kesemua bahan bahagian B ke dalam periuk dan kacau hingga semua sebati, tidak perlu sehingga mendidih.
Jom tengok cara penyediaan resepi puding roti kastard kukus ni beserta tips. Dapatkan resipi penuh Puding Roti Berkuah Kastard di Bahan Resepi Puding Roti Bakar Sos Kastard. Walaupun roti Gardenia sedap dimakan begitu sahaja, tetapi jika makan selalu begitu pasti berasa bosan. You can have Roti kastard using 22 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Roti kastard
- You need of Bahan untuk sweet bun(Roti).
- You need of Tepung High protien.
- You need of Tepung gandum.
- You need of susu segar atau air sejuk dari peti ais(uli bm).
- You need of sdb susu Tepung(50g).
- It's of gula kaster.
- Prepare of marjerin atau shortening.
- You need of Cream Super atau apa sj pelembut roti.
- You need of Jika tiada pelembutroti jenis cream guna 1tsp bread softener.
- You need of biji telur.
- It's of instant yeast.
- Prepare of sdk garam halus.
- You need of Bahan untuk inti kastard.
- It's of sdb Tepung Kastard.
- It's of sdb susu pekat.
- Prepare of sdb gula pasir.
- You need of biji Kuning Telur.
- Prepare of cwn susu segar.
- Prepare of pewarna kuning jika perlu.
- It's of sdt esen vanila.
- Prepare of sdb butter /marjerin.
- Prepare of Adun semua bahan dikacau hingga likat atas api prlahan.sejukkan.
Resepi Puding Roti Sos Kastard Sedap, Bersama Gambar Yang Lengkap. Saya mula menggemari Roti Kentang sejak menikmati Roti Kentang yang disediakan panas. Tetapi masalahnya susah hendak cari resepi yang betul bukan mudah. Lihat juga resep Pisang berendam saos kastard enak lainnya. roti sedap nutrition facts and nutritional information.
Roti kastard step by step
- Masukkan air & telur dlu kedalam mgkuk bm kemudian gula,tepung,yist,susu tepung,garam tekan button dough (no 8)start..
- Selepas 10 minit masukkan cream super. Bila bm stop masukkan marjerin dan start sekali lg... *Bm stop adunan dh elastik keluarkan dan rehatkan doh timbang ikut sukatan yg dikehendaki.sy tmbg 30gm..
- Rounding susun dlm tray tutup dgn plastik wrap sementara yg lain masih belom selesai..
- Bila doh sudah separuh kembang dalam tray buat lubang ditengah2 doh dan isi inti kastard..
- Tutup doh dan rehatkan sehingga kembang 2kali ganda dari asal.Sementara itu panaskan oven 10 minit awal dengan suhu 150 °c sebelom proses membakar..
- Bila doh dah kembang Bakar suhu 150°c selama 25 minit api atas bawah.rak no 2 dari bawah..
- Setelah masak keluarkan dari oven dan sejukkan diredai...Apabila sejuk glaze roti dengan butter yg dicampur dengan sedikit esen lemon jika suka...Tabur kelapa kering sekeliling roti dengan cantik dan kemas...Siapp untuk dihidangkan..
Setelah puding agak sejuk, masukkan dalam peti sejuk. Dapatkan resipi penuh Puding Roti Berkuah Kastard di: www.icookasia.com/puding-roti-berkuah-kastard/ Bahan untuk.
0 Ulasan