Recipe: Perfect Sagu Susu Pekat Manis

Sagu Susu Pekat Manis.

Sagu Susu Pekat Manis You can cook Sagu Susu Pekat Manis using 5 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Sagu Susu Pekat Manis

  1. Prepare of sagu.
  2. Prepare of air.
  3. You need of Pewarna (merah/hijau/biru).
  4. Prepare of susu fullcream.
  5. Prepare of susu pekat (krimer manis Strawberi).

Sagu Susu Pekat Manis step by step

  1. Panaskan air hingga menggelegak. Kemudian terus masukkan sagu tanpa perlu rendam. Selepas 30 minit. Bilas kan sagu di bawah air mengalir untuk hilangkan kanji sagu & hasilkan tekstur yg menarik..
  2. Asingkan sagu ke dalam bekas yg berbeza. Masukkan pewarna anggaran setitik (ikut kesesuian warna)..
  3. Letakkan susu pekat ke permukaan bawah cawan. Selang selikan sagu. Akhir sekali tuang susu fullcream (optional kepada susu sejat). Simpan di dalam peti sejuk seketika. Sedap di makan ketika sejuk. Cuba la..

Catat Ulasan

0 Ulasan