How to Make Tasty Cucur Pisang

Cucur Pisang.

Cucur Pisang You can cook Cucur Pisang using 5 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Cucur Pisang

  1. You need 2 cawan of tepung gandum.
  2. Prepare 1 1/2 cawan of air (agak-agak).
  3. Prepare 1 of sudu kecil garam.
  4. You need 1 of sudu minyak.
  5. It's 10 of biji pisang.

Cucur Pisang step by step

  1. Bancuh semua bahan. Minyak fungsinya untuk tepung lebih lembut dan Rangup kata kakak saya. Tepung tak boleh terlalu pekat dan terlalu cair..
  2. Gorengkan dalam kuali dengan minyak yang banyak dan panas. Pisang ni mania macam bermadu, Sebab tu dia melihatan seperti sedikit hangus. Sedapnya makan pagi hujung minggu hujan-hujan macam ni..

Catat Ulasan

0 Ulasan