Recipe: Tasty Cekodok Pisang Gebu

Cekodok Pisang Gebu.

Cekodok Pisang Gebu You can cook Cekodok Pisang Gebu using 4 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Cekodok Pisang Gebu

  1. It's 8 of biji pisang emas bersaiz kecil.
  2. You need 2 cawan of tepung berserbuk penaik Blue Key (ikut kepekatan yang sesuai).
  3. You need of Secubit garam.
  4. It's of Minyak masak untuk menggoreng.

Cekodok Pisang Gebu instructions

  1. Buang kulit pisang dan letak dalam mangkuk. Kemudian lenyekkan mengguna garfu..
  2. Masukkan tepung berserbuk penaik dan garam. Gaul rata..
  3. Panaskan minyak. Sudukan adunan mengikut saiz yang digemari. Goreng sehingga adunan bertukar warna keperangan atau sehingga masak. Alihkan ke dalam pinggan dan siap untuk di hidang..

Catat Ulasan

0 Ulasan