Cekodok pisang Fluffy.
You can cook Cekodok pisang Fluffy using 8 ingredients and 2 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Cekodok pisang Fluffy
- It's 8 of biji pisang emas ~ pisang yang lain pun boleh.
- It's 3/4 camca of teh soda.
- It's 1 sudu teh of baking power.
- Prepare 1 of sudu gulan perang.
- You need 1/3 of sudu gula putih.
- Prepare 1 cawan of tepung gandum.
- You need 1/4 sudu teh of garam.
- Prepare of minyak secukupnya untuk mengoreng.
Cekodok pisang Fluffy step by step
- Kupas pisang, lecek bersama gula, garam, baking powder dan soda bikarbonate hingga hancur. Masukkan tepung dan gaul rata hingga sebati. Perap 30 minit..
- Panaskan minyak pada tahap kepanasan sederhana. Basahkan hujung jari dalam air, jemput kan adunan tadi ke dalam minyak panas, pastikan jangan banyak2, saya buat dalam 10 biji macam tu, sebab ianya akan kembang. Tapi ini bergantung pada kita bulatkan.goreng sehingga kuning keemasan..
0 Ulasan