Recipe: Tasty Cekodok Pisang Gluten Free

Cekodok Pisang Gluten Free.

Cekodok Pisang Gluten Free You can have Cekodok Pisang Gluten Free using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Cekodok Pisang Gluten Free

  1. You need 20 of biji Pisang Emas.
  2. You need 1 1/2 of Cwn Tepung Beras 100%.
  3. It's 1 1/2 of Cwn Tepung Jagung.
  4. Prepare 1/4 of sudu kecil Garam.

Cekodok Pisang Gluten Free instructions

  1. Sediakan bahan-bahan. Pastikan pisang yang telah masak secukupnya..
  2. Buang kulit pisang, dan letak ke dalam mangkuk besar. Lenyekkan dengan penekan goreng burger. Lebih mudah. Lenyek sehingga semuanya lumat..
  3. Selepas itu, letak semua tepung dan garam. Gaul sebati kesemuanya. Jangan ada ketul tepung. Panaskan minyak untuk di goreng..
  4. Minyak sudah panas, boleh mula menggoreng cekodok pisang. Tidak perlu tambah gula, sebab pisang itu sudah manis. Sedia untuk di makan ketika sarapan atau minum petang..

Catat Ulasan

0 Ulasan