Cekodok Pisang Gluten Free.
You can have Cekodok Pisang Gluten Free using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Cekodok Pisang Gluten Free
- You need 20 of biji Pisang Emas.
- You need 1 1/2 of Cwn Tepung Beras 100%.
- It's 1 1/2 of Cwn Tepung Jagung.
- Prepare 1/4 of sudu kecil Garam.
Cekodok Pisang Gluten Free instructions
- Sediakan bahan-bahan. Pastikan pisang yang telah masak secukupnya..
- Buang kulit pisang, dan letak ke dalam mangkuk besar. Lenyekkan dengan penekan goreng burger. Lebih mudah. Lenyek sehingga semuanya lumat..
- Selepas itu, letak semua tepung dan garam. Gaul sebati kesemuanya. Jangan ada ketul tepung. Panaskan minyak untuk di goreng..
- Minyak sudah panas, boleh mula menggoreng cekodok pisang. Tidak perlu tambah gula, sebab pisang itu sudah manis. Sedia untuk di makan ketika sarapan atau minum petang..
0 Ulasan