Roti Baghdad.
You can cook Roti Baghdad using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Roti Baghdad
- You need of Ketul Ayam (Boleh guna Ayam Kisar).
- Prepare of Timun.
- It's of Biji Bawang Besar.
- It's of Sudu Sos Cili.
- It's of Sudu Sos Tomato.
- Prepare of Sudu Gula.
- It's of Sudu Kecil Garam.
- You need of Air.
- It's of Paket Kulit Popia.
- It's of Roti.
Roti Baghdad instructions
- Rebus Isi ayam Kemudian Kisar kasar. Boleh juga guna ayam / Daging yang telah siap dikisar..
- Potong dadu timun.
- Potong Bawang Dan Tumis. Masukkan ayam yang telah dikisar..
- Masukkan sos Cili Dan Sos tomato. Kemudian Masukkan timun. Gaul Rata. Masukkan sedikit air supaya tidak Kering. Perasakan dengan Gula Dan Garam. Sejukkan seketika.
- Potong roti mengikut saiz yang suka..
- Potong tengah Dan letak inti..
- Balut roti yang telah diletakkan inti tadi dengan kulit popia. Hujung kulit popia letak sedikit air supaya ia melekat.
- Panaskan Minyak, kemudian Goreng. Pastikan Minyak betul-betul panas sebelum menggoreng. Goreng sehingga garing kulit popia. Angkat Dan toskan.
0 Ulasan