Recipe: Delicious Kek Mentega Cip Coklat

Kek Mentega Cip Coklat. Aneka resipi kek mentega yang mudah dan sedap untuk puan-puan cuba masak sendiri di rumah. Sesuai dijadikan hidangan minum petang yang enak. Buat kek ni masa kenduri rmh Fini, Majlis Aqiqah & B'day Abdul Wafiq.

Kek Mentega Cip Coklat Sekali, mufin tidak begitu meluas dan tidak mempunyai sebanyak kepelbagaian seperti sekarang. Crunchy Chocolate Chip - Buat Orang Lapo. Hari ni saya nak kongsikan resepi biskut coklat cip. You can have Kek Mentega Cip Coklat using 10 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Kek Mentega Cip Coklat

  1. Prepare of Bahagian A.
  2. It's of tepung gandum.
  3. Prepare of Bahagian B.
  4. You need of biji telur.
  5. You need of C Bahagian.
  6. It's of gula halus.
  7. You need of mentega (ummi guna brand Buttercup).
  8. It's of sudu kecil baking powder.
  9. You need of Bahagian D.
  10. You need of cip coklat.

Yang membuatkan biskut ni lagi sedap bila tambah kekacang yang pelbagai untuk merangupkannya. Tetapi resipi keju keju walnut sedappp lebih daripada resipi resep walnut walnut. Itulah sebabnya untuk pan ganache coklat yang saya suka nutella atau jika di mana-mana okay. resipi brownies walnut fudgy. Biskut cip coklat sememangnya menjadi pilihan ramai bukan sahaja di waktu Hari Raya, malah di hari Coklat chip.

Kek Mentega Cip Coklat instructions

  1. Sediakan 6 bahan ni. Mudah je tau. Tepung gandum dan baking powder dah letak sekali dalam mangkuk tu. Panaskan ketuhar terlebih dahulu. Sediakan loyang 8"X 8". (Nak guna loyang 7”X7” pun boleh, kek lagi tebal). Alas dengan kertas minyak dan sapu mentega..
  2. Dalam mangkuk adunan, putar gula dan mentega hingga berkrim. Guna whisk pun boleh ya..
  3. Ini rupa adunan nampak berkrim..
  4. Masukan telur, putar lagi hingga rata dan bertukar warna menjadi putih..
  5. Masukkan tepung gandum dan baking powder yang putar sebati, jika rasa berat untuk diputar dengan whisk, bolehlah mengunakan pemutar kek..
  6. Adunan dah rata dan sebati..
  7. Akhir sekali masukkan coklat chip dan kacau rata..
  8. Curahkan ke dalam loyang dan bakar selamat 50 minit dengan suhu 170C..
  9. Dah siap. Tunggu sehingga sejuk dan sedia untuk dihidang..

Gaul sehingga rata kesemua bahan A menggunakan senduk. Hari ni saya nak kongsikan resepi biskut coklat cip. Yang membuatkan biskut ni lagi sedap bila tambah kekacang yang pelbagai untuk merangupkannya. Ok hari ni saya nak kongsikan pula resepi biskut coklat cip (Chocolate chip cookies). Biskut ni bukan buat masa raya je ok.

Catat Ulasan

0 Ulasan