Roti Daging Masala.
You can cook Roti Daging Masala using 17 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Roti Daging Masala
- You need 3 keping of Roti (potong kiub).
- Prepare 50 g of Daging Kisar.
- Prepare 3 of biji Bawang Merah (cincang halus).
- Prepare 1 ulas of Bawang Putih (tumbuk halus).
- You need 2-3 of biji Tomato (potong dadu).
- Prepare 1 of sudu besar Rempah Masala.
- You need 1 of sudu kecil Serbuk Cili.
- Prepare 1 of sudu kecil Serbuk Kunyit.
- It's 1 of sudu kecil Garam.
- It's 1/2 of sudu kecil Gula.
- You need of Secubit Jintan Putih.
- It's 1/2 of sudu Pes Asam Jawa.
- You need 3 of sudu besar Air.
- You need 5 of urat Daun Bawang.
- You need 1 of sudu besar Parmesan Cheese.
- It's 1 of sudu besar Mentega.
- It's 2 of sudu besar Minyak Masak.
Roti Daging Masala instructions
- Panaskan minyak, tumis jintan putih hingga wangi kemudian masukkan mentega. Tumis bawang merah & bawang putih hingga garing..
- Masukkan tomato, masak hingga tomato lembut. Masukkan pula rempah masala, serbuk cili & serbuk kunyit. Masukkan daging cincang. Masak hingga pecah minyak..
- Masukkan air & pes asam jawa. Masak sebentar hingga pekat. Perasakan dengan garam & gula secukup rasa. Masukkan roti yang telah dipotong kiub, gaul hingga bahan bersalut. Tabur daun bawang & parmesan cheese, gaul sebati. Siap untuk dihidangkan..
0 Ulasan