Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan. #biscoff #cheesecake #malaysia #viral #biscofflotus Cheese Cake in trend cluster kayangan, Seakan caramel cheese cake. Semenjak Biscoff ni viral, ianya memang susah nak dapatkan di pasaraya berdekatan. Sana sini viral kek lotus biscoff ni. hmm biasalah, sis dengan sikap ingin tahu bila melibatkan makanan ni memang tak boleh dipisah kan.
Rich and full of caramel flavour, this cheesecake is perfect for the Biscoff lover in your life. Remove cheesecake from tin and transfer on to a serving plate or cake stand. Peel off parchment paper around sides. You can have Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan
- Prepare of BAHAN BASE👇.
- Prepare of atau 1 pek kecil biskut tiger perisa coklat.
- It's of butter.
- You need of bahan creamcheese.
- Prepare of creamcheese.
- It's of sudu besar sos caramel.
- You need of esen vanilla.
- Prepare of whipping cream.
- You need of sudu kecil gula aising.
- You need of bahan sos caramel.
- It's of gula pasir.
- You need of air.
- It's of jus lemon.
- It's of whipping cream.
- Prepare of sudu besar butter.
Drizzle half the melted spread over the top of the cheesecake, then scatter the biscuits on top. Lotus biscoff adalah produk biskuit yang populer di Belgia, dengan sebutan speculoos. Karena bentuknya yang tipis dan teksturnya yang renyah, membuat Nah, salah satu dessert yang bisa kamu coba adalah Lotus Biscoff Chessecake. Lihat juga resep Lotus Biscoff Cheesecake Tanpa Oven enak lainnya.
Kek ala Biscoff Cheesecake Kayangan step by step
- Sediakan bahan-bahan. Sediakan loyang 5 inci.Boleh guna spring foam. Saya tiada loyang spring foam saiz 5 inci saya alas loyang dengan kertas minyak seperti dalam gambar, supaya senang nak keluarkan kek nanti. Ketatkan dengan gelang getah. Idea dari IG Yatiekitchen😄.
- Biskut tiger ditumbuk kasar. Sementara tu panaskan butter hingga cair. Masukkan biskut tiger. Kacau hingga sebati. Padatkan dalam loyang. Masukkan dalam peti ais..
- Untuk karamel, masak gula hingga keperangan. Masukkan air. Kacau hingga larut. Masukkan jus lemon dan whipping cream. Kacau hingga pekat. Sejukkan..
- Putar cream cheese hingga gebu. Masukkan 2 sudu besar karamel tadi. Putar sebati. Ketepikan..
- Putar whipping cream, gula aising hingga kental. Masukkan dalam adunan cream cheese tadi. Kacau perlahan-lahan. Masukkan dalam loyang yang berisi biskut tadi. Masukkan dalam peti ais. Biarkan semalaman..
- Keluarkan kek dari peti ais. Curahkan sos karamel atas kek. Hiaskan dengan biskut tiger yang telah dihancurkan. Ikut kreativiti masing-masing.Selamat Mencuba..
Lotus Biscoff lovers you're in for a treat! As someone who's not the biggest fan of cheesecake, I long resisted the urge to give it a go. Until I actually tasted the one my sister-in-law made and quickly discovered how mistaken I was for waiting. Sekarang ni sangat popular di mana-mana Biscoff Cheesecake. Lotus Biscoff Cheesecake Recipe - The Cosy Homebird.
0 Ulasan