Recipe: Yummy Kek batik simple

Kek batik simple. Kek Batik Simple Yang Cepat Dan Sedap Hari ni tetiba plak rasa teringin nak makan kek batik. Bagi yang berhajat nak buat resepi kek batik sedap dan lembut, bolehlah follow resepi kek batik.

Kek batik simple Kenapa saya buat jadi keras dan mengapa jadi cair tak menjadi walaupun simple? Kalau sebut sahaja kek batik, pasti ramai terbayang keenakan rasanya yang cukup lemak dan sedap. Tidak hairanlah kalau kek batik sering menjadi pilihan orang. You can have Kek batik simple using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Kek batik simple

  1. Prepare of bungkus biskut marie(yg kecik).
  2. You need of buku butter (anybrand will do).
  3. You need of milo.
  4. Prepare of serbuk koko.
  5. You need of susu pekat.

Nampak simple, tapi masih ada yang. Description: resepi kek batik.diambil dr internet. Melt butter in a saucepan on medium low heat. Add condensed milk and stir. "Minggu depan ada majlis kat pejabat, ingat nak bawa kek batik jelah.

Kek batik simple instructions

  1. Sediakan bahan2. Mula2 kuta cairkan butter dulu..
  2. Setelah cair butter masukkan milo dan serbuk koko gaul sehingga sebati..
  3. Tuangkan susu pekat kemudia kacau lagi.. Barulah dimasukkan biskut..
  4. Gaulkan sehingga biskut disalut sepenuhnya dgn campuran bahan tadi..
  5. Kemudian bolehlah dipindahkan kedalam bekas dan ditekan2 sehingga padat dan bolehlah disejukkan dan dihidangkan.

Kalau bubuh topping cheese mesti special!". Kek batik ni walaupun simple tapi memang sedap. Batik cake (Malay: Kek batik) is a type of Malaysian fridge cake dessert inspired by the tiffin, brought in the country by the British during the colonial era, and adapted with Malaysian ingredients. This cake is made by mixing broken Marie biscuits combined with a chocolate sauce or runny custard made with. Resepi kek batik sudah menjadi fenomena dlm kalangan anak muda masa kini.

Catat Ulasan

0 Ulasan