Kek coklat gulung. Cara membuat dadar gulung dengan kulit coklat, isi kelapa manis dan pisang keju.😍. Namun, tidak ramai yang mampu membuat kek coklat yang benar benar sedap untuk dihidangkan kepada tetamu dan keluarga anda. Rasanya kek coklat lembap atau chocolate moist cake ni antara kek yang paling digemari orang ramai.
Gulung coklat coklat pastinya berkemahiran sehingga rasa coklat bercampur sehingga rasa coklat dan dia pastinya berbeza dari gulungan pandan dalam resipi kek kin pandan daun pandan campuran. Bolu gulung coklat menjadi salah satu jenis kue yang selalu jadi favorit banyak orang. Dengan taburan topping nougat kacang, rasa bolu gulung coklat buatan Anda akan lebih nikmat! You can have Kek coklat gulung using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek coklat gulung
- It's of Bahan A.
- Prepare of biji telur kuning.
- You need of gula kastor.
- You need of minyak masak.
- Prepare of air susu fullcream.
- Prepare of tepung gandum / superfine.
- Prepare of Bahan B.
- You need of biji putih telur.
- It's of gula kastor.
- Prepare of sk cream of tar tar.
- It's of Bahan.
- It's of serbuk koko.
- Prepare of Air panas.
- It's of (Campur dan jadikan pes).
Roti gulung pisang coklat tentu sudah banyak yang pernah mencoba mencicipinya. Cita rasa pisang coklatnya begitu nikmat dan siapa pun tentu akan menyukai roti gulung pisang coklat yang manis ini. Resep Bolu Gulung - Roti gulung merupakan salah satu jenis roti yang sangat populer dan banyak diminati di Indonesia, hadir dengan beragam pilihan salah satunya adalah roti bolu gulung. Anda selalu teringin nak makan kek coklat yang meletup?
Kek coklat gulung instructions
- Mula-mula campur gula bersama kuning telur..pukul sekejap masukkan air susu bersama minyak..bila dah sebati masukkan tepung..kacau rata.
- Kemudian campur putih telur dengan cream of tar 2..pukul sampai berbuih masukkan gula secara 3 peringkat..pukul sampai kembang.
- Campur bersama adunan (bahan A) dan sebatikan..ambil 3 sb adunan untuk lukis.
- Kemudian campur bahan C ke dalam aduanan tadi kacau rata.
- Sediakan loyang dan lapik baking paper..tuang adunan putih tadi (3 sb)..hias ikut kreativiti masing -masing dan bakar suhu 150 selama 1 minit.
- Angkat dan tuang adunan coklat..sambung bakar lagi selama 25 minit atau sehingga masak.
- Sejukkan kek dan sapu buttercream atau inti kesukaan.. gulung kemas simpan dalam peti ais selama 20 minit baru potong.
- Sedia untuk dimakan.
Tapi selalu memang malas Berdasarkan feedback feedback yang diterima, ramai bersependapat bahawa kek ini. Kue dadar gulung adalah salah satu kue jajanan pasar tradisional khas Indonesia. Dadar gulung manis ini termasuk jenis kue basah. Getuk gulung keju salah satu kreasi getuk saat ini. Rasa legit dari singkong bersatu dengan lumeran keju yang mampu memanjakan mulut.
0 Ulasan