Recipe: Delicious Roti Sosej Keju

Roti Sosej Keju.

Roti Sosej Keju You can have Roti Sosej Keju using 17 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Roti Sosej Keju

  1. You need of Doh Roti.
  2. Prepare of air.
  3. Prepare of biji telur gred C @ D.
  4. It's of tepung high protein @ gandum @ serbaguna.
  5. It's of gula.
  6. You need of susu tepung full cream fernleaf.
  7. Prepare of bread improver.
  8. You need of yis.
  9. You need of marjerin @ mentega.
  10. Prepare of shortening.
  11. Prepare of garam.
  12. It's of Bahan Topping.
  13. You need of biji sosej.
  14. Prepare of mayonis mayo burger.
  15. Prepare of sos keju swiss bear.
  16. It's of sos cili - optional.
  17. It's of parsley @ oregano @ mixed herb - optional.

Roti Sosej Keju instructions

  1. Adukkan semua bahan kecuali marjerin dan garam. Bila adunan dah jadi doh kasar barulah masukkan marjerin dan garam..
  2. Bila doh dah jadi elastik bolehla berhenti uli dan bahagian kepada 70g setiao bahagian. Boleh dapat dalam 11 @ 12 biji roti..
  3. Rounding semua dan tutup dengan plastik @ kain lembab supaya doh tidak kering..
  4. Ambil doh yang pertama kita rounding tadi. Tarik memanjang dan canai kan memanjang. Letakkan sosej di tengahnya dah kelim kemas..
  5. Potong doh yang berisi sosej dengan menggunakan gunting kepada 8-10 bahagian. Tapi awas! Jangan bagi doh putus. Bentukkan dengan pusingkan doh secara selang seli ke kiri dan ke kanan..
  6. Susun atas dulang. Bila dah selesai semua tutup dengan kain lembab atau simpan dalam oven yang off. Di bawah tray oven letakkan semanggkuk air panas supaya roti cepat naik..
  7. Bila dah naik 2 atau 3 kali ganda paipkan mayonis diikuti sos keju dan sos cili. Jika suka taburkan dry parsley @ oregano @ mixed herb.
  8. Panaskan oven suhu 180°c selama 15-20 minit. Bila dah masak sejukkan atas redai, tutup dengan kain dan cepat-cepat simpan dalam bekas kedap udara atau ziplock..

Catat Ulasan

0 Ulasan