Truffle Coklat Susu Manis.
You can cook Truffle Coklat Susu Manis using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Truffle Coklat Susu Manis
- It's of crunchy peanut butter.
- It's of susu manis F&N (boleh je guna apa2 pun jenama).
- It's of serbuk koko (diayak).
- You need of serbuk koko untuk tabur.
Truffle Coklat Susu Manis step by step
- Campurkan peanut butter dan susu manis di dalam periuk nonstick. Panaskan sekejap di atas api dapur (api kecil je). Hati-hati jangan sampai hangus. Tutupkan api..
- Sejukkan sekejap. Bahagi 3 bahagian serbuk koko. Ayak satu bahagian dahulu sambil dikacau. Dan buat sehingga habis. Makin lama akan jadi pekat dan likat..
- Bungkus di dalam plastic wrap dan sejukkan di dalam peti sejuk selama 4 jam..
- Selepas 4 jam, keluarkan dan potong ikut saiz yang dikehendaki. Gentel-gentel dan golek dalam serbuk koko. Sejukkan semula di dalam peti sejuk. Atau boleh juga terus dihidangkan. Sekejap je licin..
0 Ulasan