Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam.
You can cook Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam using 4 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam
- Prepare 10-15 of biji pisang lembik.
- You need 2 cawan of tepung beras.
- It's 2 of sudu besar gula pasir.
- Prepare 1 of sudu kecil baking soda.
Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam instructions
- Pisang di kupas kulit dan di satukan dengan gula pasir.
- Dilenyekkan bersama.
- Masukkan tepung beras dan gaul serata..
- Rehatkan seketika adunan dan boleh la di goreng dengan minyak panas..
- Masa goreng tu bulat2 kan sodep atas cekodok ni supaya dia betul2 seakan bulat..
- Toskan minyak.
- Siap untuk di hidang dan di makan. Sedappp!!.
0 Ulasan