Easiest Way to Cook Yummy Kek pandan layer kastad

Kek pandan layer kastad. Hari ni saya nk kongsikan resepi kek pandan lapis kastard. Bagi yang belum subscribe, please subscribe channel Jejak Resepi. Pandan Layer Cake 斑斓咖椰千层蛋糕 |Crystal Custard 壹の物语

Kek pandan layer kastad Suatu ketika, sekali gus, kek Pandan Layer pernah menjadi idola hati. Kemudian kot dengan sekeping kek lain. Ratakan biar memenuhi bahagian yang kosong di sekeliling loyang. You can have Kek pandan layer kastad using 20 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kek pandan layer kastad

  1. It's of Bahan kek.
  2. Prepare of biji telur gred A.
  3. It's of Perisian pandan.
  4. Prepare of Pewarna.
  5. You need of Secubit fatam.
  6. Prepare of SB ovalett.
  7. You need of gula.
  8. It's of tepung naik sendiri.
  9. Prepare of santan.
  10. You need of SB minyak masak.
  11. You need of layer kastad.
  12. It's of gula.
  13. You need of santan.
  14. Prepare of air daun pandan.
  15. Prepare of Pewarna.
  16. It's of Secubit garam.
  17. Prepare of tepung kastad.
  18. You need of tepung jagung.
  19. Prepare of SB serbuk agar2.
  20. You need of susu cair.

See more ideas about Pandan layer cake, Layer cake, Pandan cake. Following my first successful attempt in making this cake, I only posted a photo of the finished product in my blog without Vividly colorful layer cakes ("kek lapis" in Malay) are a specialty of Sarawak. Sesiapa yang berminat bolehlah pm, sms,dan call. Making Pandan Layer Cake is not difficult, it is great to be served as birthday cake too.

Kek pandan layer kastad instructions

  1. Mula-mula campur semua bahan kek kecuali minyak ke dalam pengadun..pukul sampai kembang dan ringan masukkan minyak.
  2. Kacau sebati menggunakan spatula..sediakan loyang dan lapik baking paper..tuang adunan dan bakar suhu 160 api atas dan bawah selama 30 minit atau sehingga masak.
  3. Sejukkan dan potong kepada 2.
  4. Untuk kastad campur semu bahan kecuali agar2..kacau sebati dan tapis ke dalam periuk.
  5. Masak sampai sedikit menggelegak masukkan agar2..kacau sampai pekat dan masak.
  6. Sediakan loyang dan basahkan loyang..tuang adunan kastad dan letak kek..tindan adunan kastad lagi dan letak kek..akhir sekali tuang habis adunan kastad dan ratakan.
  7. Sejukkan dalam peti ais selama 4 jam..keluarkan dan sisip tepi kek biar ada ruang udara.
  8. Telangkupkan dan hias dengan kelapa kering atau begitu sahaja.
  9. Sedia untuk di nikmati.

This recipe uses fresh coconut milk and pandan juice. Combine sugar and slightly hot water in a bowl. Pour some jelly liquid into a mould and place a cake layer. Run a skewer around the cake and turn it upside onto a plate or cake board. Resipi Noraini: Kek Lapis Pandan (Pandan Layer Cake).

Catat Ulasan

0 Ulasan