Kek Pisang Moist.
You can cook Kek Pisang Moist using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kek Pisang Moist
- You need of Bahan A:.
- Prepare of biji telur gred A.
- You need of minyak jagung.
- It's of gula perang.
- Prepare of sdt garam.
- You need of sudu kecil esen pisang.
- You need of Pisang berangan.
- You need of Bahan B.
- It's of tepung naik sendiri.
- It's of sudu kecil soda bikarbonat.
Kek Pisang Moist instructions
- Blend semua bahan A sampai halus. Tak perlu lama. Dalam seminit cam tu..
- Tuangkan bahan yang diblend tadi kedalam bekas berisi tepung dan baking soda. Gaul supaya sebati. Gaul pelan-pelan ja, tak perlu terlalu kuat..
- Tuangkan adunan kedalam loyang 9 inci. Ratakan. Hias dengan hirisan pisang..
- Bakar menggunakan api atas bawah. Suhu 170c selama 35 - 45 minit @ sampai masak..
- Kek pisang moist is donee....
0 Ulasan