Recipe: Appetizing Roti Panggang Susu

Roti Panggang Susu.

Roti Panggang Susu You can cook Roti Panggang Susu using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Roti Panggang Susu

  1. You need of bungkus roti Sandwich Putih Gardenia.
  2. It's of buku butter (Anchor Salted).
  3. It's of Krimer Sejat Cair Saji.
  4. You need of bungkus Coklat Putih cair (Beryl's White Compound).
  5. Prepare of Pewarna tiruan- Merah,Biru dan Kuning (Star Brand).

Roti Panggang Susu step by step

  1. Cairkan coklat putih compound menggunakan kaedah double boiled.Ketepikan..
  2. Sapu permukaan atas roti sandwich dengan butter.Potong setiap keping kepada 4 bahagian,ketepikan..
  3. Bahagikan krimer sejat cair kepada 3 bahagian ke dalam 3 biji mangkuk berlainan..Bancuh setiap satu dengan 1 camca teh pewarna kuning,merah dan biru.Ketepikan..
  4. Celup setiap satu roti ke dalam bancuhan susu berlainan warna satu persatu.16 potongan roti bagi setiap 1 warna.Letak di atas dulang pembakar dengan bahagian disapu butter di bahagian bawah (lihat bahagian yang tidak bersalut warna sepenuhnya).Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 180 C selama 15 minit (bergantung kepada jenis oven)..
  5. Keluarkan kepingan roti panggang dari oven.Semasa menghidang sirami dengan sos coklat putih sesuai selera..

Catat Ulasan

0 Ulasan