Roti Panggang Susu.
You can cook Roti Panggang Susu using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Roti Panggang Susu
- You need of bungkus roti Sandwich Putih Gardenia.
- It's of buku butter (Anchor Salted).
- It's of Krimer Sejat Cair Saji.
- You need of bungkus Coklat Putih cair (Beryl's White Compound).
- Prepare of Pewarna tiruan- Merah,Biru dan Kuning (Star Brand).
Roti Panggang Susu step by step
- Cairkan coklat putih compound menggunakan kaedah double boiled.Ketepikan..
- Sapu permukaan atas roti sandwich dengan butter.Potong setiap keping kepada 4 bahagian,ketepikan..
- Bahagikan krimer sejat cair kepada 3 bahagian ke dalam 3 biji mangkuk berlainan..Bancuh setiap satu dengan 1 camca teh pewarna kuning,merah dan biru.Ketepikan..
- Celup setiap satu roti ke dalam bancuhan susu berlainan warna satu persatu.16 potongan roti bagi setiap 1 warna.Letak di atas dulang pembakar dengan bahagian disapu butter di bahagian bawah (lihat bahagian yang tidak bersalut warna sepenuhnya).Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 180 C selama 15 minit (bergantung kepada jenis oven)..
- Keluarkan kepingan roti panggang dari oven.Semasa menghidang sirami dengan sos coklat putih sesuai selera..
0 Ulasan