Yangnyeom Chicken (Ayam Goreng Pedas Korea).
You can cook Yangnyeom Chicken (Ayam Goreng Pedas Korea) using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Yangnyeom Chicken (Ayam Goreng Pedas Korea)
- You need 1 kotak of tepung bestari original.
- It's 10 of ketul kepak ayam.
- You need 3 ulas of bawang putih di tumbuk halus.
- Prepare 3 of sudu besar cili kisar.
- You need 4 of sudu besar sos gochujang.
- You need 2 of sudu besar korean bbq sauce.
- You need 1 of sudu besar madu.
- You need 1 of sudu besar biji bijan disangai.
Yangnyeom Chicken (Ayam Goreng Pedas Korea) instructions
- Cuci bersih kepak ayam. Salutkan tepung bestari dengan kepak ayam dan ketepikan. Seretuskan panaskan minyak dan tumis bawang putih..
- Setelah naik bau. Masukkan cili kisar dan biarkan sehingga pecah minyak. Seterusnya masukkan sos gochujang..
- Kemudian masukkan korean bbq sauce dan madu. Kacau rata dan tutup api. Ketepikan..
- Salutkan sekali lagi tepung bestari pada kepak ayam. Goreng kepak ayam. Setelah warna bertukar keemasan, angkat dan toskan minyak. Salutkan sos cili yang kita dah buat sebentar tadi dengan kepak ayam..
- Sangai biji bijan dan taburkan ke atas kepak ayam. Siap untuk dihidang..
0 Ulasan