Cekodok Pisang Gebu Gluten Free.
You can have Cekodok Pisang Gebu Gluten Free using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Cekodok Pisang Gebu Gluten Free
- Prepare 3 of cwn Pisang yang dikisar halus, saya guna 6biji Pisang.
- You need 3 of cwn Tepung Beras Cap Jati.
- You need 4 sudu makan of Tepung Cassava.
- Prepare 6 sudu makan of Tepung Jagung Non Gmo Cap Bintang.
- You need 1 sudu teh of Baking Soda.
- Prepare 1 sudu teh of Baking powder.
- Prepare 1/2 sudu teh of garam pink.
- You need 4 sudu makan of gula organic.
Cekodok Pisang Gebu Gluten Free step by step
- Campurkan pisang yang dikisar dengan bahan kering kedalam bowl.
- Sebatikan dan seeloknya biarkan tangan basah untuk mudah mengambil adunan dan membulatkan. Bila minyak panas, boleh terus masukkan kedalam kuali..
- Biarkan warna cekodok coklat dan kehitaman sedikit. Bila dah masak, boleh angkat dan hidangkan.
0 Ulasan