How to Prepare Delicious Cekodok Pisang Gebu Gluten Free

Cekodok Pisang Gebu Gluten Free.

Cekodok Pisang Gebu Gluten Free You can have Cekodok Pisang Gebu Gluten Free using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Cekodok Pisang Gebu Gluten Free

  1. Prepare 3 of cwn Pisang yang dikisar halus, saya guna 6biji Pisang.
  2. You need 3 of cwn Tepung Beras Cap Jati.
  3. You need 4 sudu makan of Tepung Cassava.
  4. Prepare 6 sudu makan of Tepung Jagung Non Gmo Cap Bintang.
  5. You need 1 sudu teh of Baking Soda.
  6. Prepare 1 sudu teh of Baking powder.
  7. Prepare 1/2 sudu teh of garam pink.
  8. You need 4 sudu makan of gula organic.

Cekodok Pisang Gebu Gluten Free step by step

  1. Campurkan pisang yang dikisar dengan bahan kering kedalam bowl.
  2. Sebatikan dan seeloknya biarkan tangan basah untuk mudah mengambil adunan dan membulatkan. Bila minyak panas, boleh terus masukkan kedalam kuali..
  3. Biarkan warna cekodok coklat dan kehitaman sedikit. Bila dah masak, boleh angkat dan hidangkan.

Catat Ulasan

0 Ulasan