Cekodok Pisang Emas.
You can cook Cekodok Pisang Emas using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Cekodok Pisang Emas
- Prepare 1 of sisir pisang emas.
- It's 1 1/2 Cawan of tepung gandum.
- You need 1/4 cawan of tepung beras.
- Prepare 2 sudu teh of gula perang.
- You need 1/2 sudu teh of garam.
- You need 1/2 sudu teh of soda bikarbonat.
- It's of Minyak untuk mengoreng.
Cekodok Pisang Emas step by step
- Mula-mula kupas kulit pisang dan lenyek2 kan hingga sedikit lumat dengan manual..
- Tambah kan semua bahan seperti 2 jenis tepung, garam, gula, soda. Gaul sebati semua biar adunan cekodok sedang - sedang saja. Ikut kepekatan bancuhan adunan..
- Kemudian panaskan minyak dalam kuali, dan cubit bulat2 dan masuk kan dalam kuali. (saya guna jari je😄).
- Apabila sudah keperangan, boleh lah di angkat. Tos dulu minyak dan boleh di hidang kan..
0 Ulasan