Bihun Singapore.
You can cook Bihun Singapore using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Bihun Singapore
- It's 100 of grm bihun (direndam demgan air panas).
- It's 1 of biji tauhu (dipotong kecik dan digoreng).
- It's 1 of sikat sawi.
- You need 60 of grm ayam.
- You need 20 of grm lobak merah.
- Prepare 1 of biji telur (didadar dan dihiris halus).
- You need 1 of sk garam.
- It's of Bahan tumbuk.
- You need 2 of biji bawang merah.
- It's 2 ulas of bawang putih.
- Prepare 10 of grm ikan bilis.
- You need 10 of biji lada hitam.
Bihun Singapore instructions
- Panaskan minyak. Tumis bahan tumbuk. Masak sehingga garing. Masukkan ayam. Kacau sebati hingga ayam masak..
- Masukkan carrot dan tauhu. Kemudian tambah sedikit air. Perasakan dengar garam..
- Kemudian masukkan bihun yang telah direndam. Masukkan juga sawi. Kacau sehingga semuanya sebati..
- Bila da sebati bihun dengan bahan bahan yang lain masukkam pula telur yang dihiris halus. Gaul semua. Siap..
0 Ulasan